påvirket visdom tænder

Påvirket visdom tænder er tredje molarer på bagsiden af ​​munden, som ikke har plads nok til at dukke eller udvikle sig normalt.

Visdom tænder er de sidste voksne tænder til at komme i munden (i udbrud). De fleste mennesker har fire visdomstænder på bagsiden af ​​munden – to på toppen, to på bunden.

Påvirket visdom tænder kan medføre smerte, skader på andre tænder og andre dentale problemer. I nogle tilfælde kan påvirket visdom tænder forårsage ingen synlige eller umiddelbare problemer. Men fordi de er svære at rengøre, kan de være mere sårbare over for huller i tænderne og tandkødssygdomme end andre tænder er.

Påvirket visdom tænder, der forårsager smerte eller andre dental komplikationer fjernes sædvanligvis. Nogle tandlæger og mundtlige kirurger anbefaler også at fjerne påvirket visdom tænder, der ikke forårsager symptomer for at undgå fremtidige problemer.

Påvirket visdom tænder ikke altid forårsage symptomer. Men når en påvirket visdom tand bliver inficeret, skader andre tænder eller forårsager andre tandproblemer, kan du opleve nogle af disse tegn eller symptomer

Se din tandlæge, hvis du oplever symptomer i området bag din sidste molar, som kan være forbundet med en påvirket visdom tand.

Wisdom tænder (tredje molarer) bliver påvirket, fordi de ikke har plads nok til at komme i (bryde ud), eller udvikle sig normalt.

Hvornår skal se en læge

Håndtering af asymptomatiske visdomstænder

Visdomstænder normalt opstår engang i alderen 17 og 25. Nogle mennesker har visdomstænder, der opstår uden problemer og linje med de andre tænder bag den anden kindtænder. I mange tilfælde er der imidlertid munden er for overfyldt for tredje molarer normalt udvikle sig. Disse overfyldte tredje molarer blive fanget (påvirket).

En påvirket visdom tand kan delvis opstå således at nogle af kronen er synlig (delvist påvirket), eller den kan aldrig bryde igennem tandkødet (fuldt ud igennem). Hvad enten delvist eller fuldt påvirket, kan tanden

kirurgisk fjernelse

Påvirket visdom tænder kan forårsage flere problemer i munden

Hvis du oplever symptomer eller andre tandproblemer, der kan indikere en påvirket visdom tand, se din tandlæge så hurtigt som muligt.

Din tandlæge kan bede dig disse spørgsmål

Din tandlæge eller oral kirurg kan vurdere dine tænder og mund for at afgøre, om du har påvirket visdom tænder, eller hvis en anden tilstand er årsag dine problemer. Sådanne evalueringer omfatter typisk

Hvis dine påvirket visdom tænder sandsynligvis vil være vanskelige at behandle, eller hvis du har medicinske tilstande, der kan øge kirurgiske risici, vil din tandlæge sandsynligvis bede dig om at se en mundtlig kirurg for at diskutere den bedste fremgangsmåde.

Hvis påvirket visdom tænder ikke forårsager symptomer eller tilsyneladende tandproblemer, er de kaldte asymptomatisk. Nogle uenighed eksisterer i dental samfund om, hvordan man forvalter asymptomatiske påvirket visdom tænder. Forskning om dette emne ikke stærkt favoriserer én strategi frem for den anden.

Nogle tandlæger og mundtlige kirurger anbefaler at fjerne asymptomatiske visdomstænder at forhindre fremtidige potentielle problemer. De hævder

Andre tandlæger og mundtlige kirurger anbefale en mere konservativ tilgang. De noterer

Med en konservativ tilgang, vil din tandlæge overvåge dine tænder for forfald, gummi sygdom eller andre komplikationer. Han eller hun kan anbefale at fjerne en tand, hvis der opstår problemer.

Påvirket visdom tænder, der forårsager smerte eller andre tandproblemer er normalt fjernes kirurgisk (udvundet). Ekstraktion af en visdom tand er normalt kræves for

Ekstraktion er næsten altid gjort som en ambulant procedure, så du vil gå hjem samme dag. Fremgangsmåden omfatter

Wisdom tandudtrækninger kan forårsage nogle smerter og blødning, samt hævelse af webstedet eller kæben. Midlertidigt, nogle mennesker har problemer med at åbne deres mund bred på grund af hævelse af kæbemusklerne. Du vil modtage instruktioner til pasning af sår og til styring smerter og hævelse, såsom at tage smertestillende medicin og bruge kolde omslag til at reducere hævelser.

Meget mindre almindeligt, kan nogle mennesker oplever

Tanken om at have en tand fjernet, kan være overvældende, men forsinke pleje kan føre til alvorlige og permanente problemer. Det er vigtigt at tale med din tandlæge om dine bekymringer. Angst er almindeligt og ikke noget at være flov over. Spørg din tandlæge for forslag til, hvordan til at håndtere din angst og ubehag.

Mange tandlæger tilbyder måder at lette din angst, såsom at lytte til musik eller ser. Du kan være i stand til at medbringe en støttende familiemedlem eller en ven. Du kan også lære afspændingsteknikker, såsom dyb vejrtrækning og billedsprog. Hvis du har svær angst, så tal med din tandlæge eller oral kirurg om medicin eller beroligende teknikker, der kan hjælpe.

Du kan ikke holde en impaction opstår, men at holde regelmæssige seks måneder dental aftaler for rengøring og checkups gør din tandlæge til at overvåge vækst og fremkomsten af ​​dine visdomstænder. Regelmæssigt opdateret dental røntgen kan indikere påvirket visdom tænder før nogen symptomer udvikler sig.

besøge din læge