lus behandlinger og præparater

Brug medicin, der behandler lus kun som anvist. Anvendelse for meget kan forårsage rød, irriteret hud.

Behandling af hovedlus kan involvere

Hovedlus

Receptpligtig medicin. Malathion (Ovide) er en receptpligtig medicin, som du anvender til dit hår, og derefter gnide ind i dit hår og hovedbund. Malathion er brandfarlig, så hold den væk fra varmekilder såsom hårtørrer, elektriske papilotter og cigaretter. Hvis du er gravid eller ammer, tale med din læge, før du bruger dette produkt.

kropslus

Benzylalkohol lotion (Ulesfia) er en receptpligtig behandling, som du anvender til hovedbunden og håret i 10 minutter og derefter skylles af med vand. Syv dage senere du gentage behandlingen. Mulige bivirkninger omfatter irritation af hud, hovedbund og øjne samt følelsesløshed på påføringsstedet. Denne medicin anbefales ikke til børn under 6 måneder.

Ivermectin lotion (Sklice) er et aktuelt, enkelt dosis behandling for hovedlus. Du anvende lotion direkte til tørt hår og hovedbund i 10 minutter og derefter skylles med vand. Gentag ikke denne behandling uden at tale med din læge først. Mulige bivirkninger omfatter øjenirritation eller rødme, skæl, tør hud, og en brændende fornemmelse på applikationsstedet. Denne medicin anbefales ikke til børn under 6 måneder.

Spinosad aktuel suspension (Natroba) er en nyere recept behandling for hovedlus. Du anvender medicin til tørt hår og hovedbund i 10 minutter og derefter skylles med vand. Gentag behandlingen efter syv dage, hvis levende lus er stadig til stede. Mulige bivirkninger omfatter rødme eller irritation af øjne og hud. Denne medicin anbefales ikke til børn under 4 år.

Endelig lindan er en receptpligtig shampoo, der er nogle gange ordineret når andre foranstaltninger mislykkes. Men på grund af stigende resistens af lus til denne medicin og til alvorlige neurologiske bivirkninger, lindan anbefales ikke længere som et første behandling for lus.

Pubic lus

Hvis du har kropslus, behøver du ikke brug for behandling. Men skal du tage de samme egenomsorg foranstaltninger, såsom behandling af tøj og andre genstande, som du ville gøre for hovedlus. Hvis egenomsorg foranstaltninger ikke at slippe af med lusene, kan din læge anbefale at prøve en af ​​de nonprescription eller receptpligtig behandlinger for hovedlus.

Pubic lus kan behandles med mange af de samme nonprescription og receptpligtig behandlinger anvendes til hovedlus. Følg anvisningerne på emballagen omhyggeligt. Tal med din læge om behandling af lus og luseæg på øjenbryn eller øjenvipper.

Uanset om du bruger over-the-counter eller receptpligtig shampoo til at dræbe lus, meget af den behandling indebærer egenomsorg skridt du kan tage derhjemme. Disse omfatter at sikre alle de nits er fjernet, og at alle beklædningsgenstande, sengelinned, personlige genstande og møbler er renset. I de fleste tilfælde dræbe lus på din krop er ikke svært. Udfordringen er at komme af alle de nits og undgå kontakt med andre lus derhjemme eller i skolen.

Egenomsorg vigtigt