lipoma

En lipoma er en langsomt voksende, fede klumper, der er oftest beliggende mellem din hud og underliggende muskel lag. En lipoma, der føles dejagtig og normalt ikke bud, bevæger let med let fingertryk. Lipomas normalt påvises i midaldrende. Nogle mennesker har mere end én lipoma.

En lipoma er ikke kræft og normalt er uskadeligt. Behandling generelt er ikke nødvendig, men hvis lipoma generer dig, er smertefulde eller vokser, kan du ønsker at få det fjernet.

Lipomas kan forekomme overalt i kroppen. lipomas er

Mindre hyppigt, kan nogle lipomas være dybere og større end typiske lipomas.

En lipoma er sjældent en alvorlig medicinsk tilstand. Men hvis du bemærker en klump eller hævelse overalt på din krop, har det tjekket af din læge.

Hvornår skal se en læge

Årsagen til lipomas er ukendt. Lipomas tendens til at køre i familier, så genetiske faktorer spiller sandsynligvis en rolle i deres udvikling.

Hvad du kan gøre

Adskillige faktorer kan øge din risiko for at udvikle en lipoma, herunder

Du vil sandsynligvis starte med at se din praktiserende læge eller en praktiserende læge. Du kan så blive henvist til en læge, der har specialiseret sig i hudsygdomme (hudlæge).

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse.

Forberedelse af en liste af spørgsmål kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid med din læge. For lipoma, at nogle grundlæggende spørgsmål spørge indeholde

Hvad de kan forvente fra din læge

Tøv ikke med at spørge andre spørgsmål, der opstår for dig.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig spørgsmål, også, herunder

For at diagnosticere en lipoma, kan lægen udføre

Der er en meget lille chance for, at en klump ligner en lipoma faktisk kan være en form for kræft kaldes liposarkom. Liposarkomer – kræft tumorer i fedtvæv – vokse hurtigt, ikke bevæger sig under huden og er normalt smertefuldt. En biopsi, MR eller CT-scanning sker typisk, hvis din læge har mistanke liposarkom.

Ingen behandling er normalt nødvendigt for en lipoma. Men hvis lipoma generer dig, er smertefulde eller vokser, kan din læge anbefale, at det fjernes. Lipoma behandlinger omfatter

Kirurgisk fjernelse. De fleste lipomas fjernes kirurgisk ved at skære dem ud. Tilbagefald efter fjernelse er ualmindelige. Mulige bivirkninger er ardannelse og blå mærker.

En teknik kendt som minimal excision ekstraktion kan resultere i mindre ardannelse.

besøge din læge