leukoplakia symptomer

Hvid eller grålig i pletter, der ikke kan tørres væk, Uregelmæssig eller flad-teksturerede, fortykket eller hærdede i områder Sammen med hævede, røde læsioner (erythroplakia), som er mere tilbøjelige til at vise præcancer ændringer

Hvornår skal se en læge

Leukoplaki kan have forskellige udseender. Ændringer opstår som regel på dit tandkød, indersiden af ​​dine kinder, i bunden af ​​din mund, og nogle gange, din tunge.

Leukoplakia kan forekomme

En type leukoplakia kaldes behåret leukoplakia primært påvirker mennesker, hvis immunforsvar er blevet svækket af medicin eller sygdom, især hiv / aids. Behårede leukoplakia forårsager fuzzy, hvide pletter, der ligner folder eller kamme på siderne af din tunge. Det er ofte forveksles med trøske – en infektion præget af cremet hvide pletter, som kan tørres væk, på det område, der strækker sig fra bagsiden af ​​din hals til toppen af ​​spiserøret (svælg) og indersiden af ​​kinderne. Oral trøske også er almindelig hos mennesker med HIV / AIDS.

Sommetider sår i munden kan være irriterende eller smertefuld uden at være skadelige. Men i andre tilfælde kan munden problemer indikere en mere alvorlig tilstand.

Se din tandlæge, hvis du har nogen af ​​følgende

Hvide plaques eller sår i munden, der ikke heler på egen hånd inden for to uger, Klumper eller hvide, røde eller mørke pletter i munden, Vedvarende ændringer i væv af munden