jerntilskud (oralt, parenteralt) beskrivelse og mærkenavne

Jern er et mineral, som kroppen har brug for til at producere røde blodlegemer. Når kroppen ikke får nok jern, kan det ikke producere det antal normale røde blodlegemer er nødvendige for at holde dig i godt helbred. Denne tilstand kaldes jernmangel (jern mangel) eller jernmangelanæmi.

Selv om mange mennesker i USA får nok jern fra deres kost, skal nogle tage yderligere beløb for at opfylde deres behov. For eksempel er jern undertiden tabt med langsomme eller små mængder af blødning i kroppen, som du ikke ville være opmærksom på, og som kun kan opdages af din læge. Din læge kan afgøre, om du har en jernmangel, hvad der er årsag til mangel, og hvis et jerntilskud er nødvendig.

Canadiske Varemærke

Mangel på jern kan føre til usædvanlig træthed, åndenød, et fald i fysisk præstation, og indlæringsproblemer hos børn og voksne, og kan øge din chance for at få en infektion.

Nogle betingelser kan øge dit behov for jern. disse omfatter

Desuden spædbørn, især dem, der modtager modermælk eller lav-jern formler, kan have behov for yderligere jern.

Øget behov for jerntilskud bør afgøres af din læge eller sygeplejerske.

Tablet, tyggetabletter, Tablet, Flydende, Capsule, Løsning, Tablet, enterisk overtrukket, Pulver, Tablet, Udvidet Slip, Suspension, Capsule, væskefyldte, Sirup, Capsule, Udvidet Frigivelse; Elixir

Injicerbare jern administreres kun af eller under tilsyn af din læge eller sygeplejerske. Andre former for jern er tilgængelige uden recept, men kan din læge har særlige instruktioner om korrekt brug og dosering for din tilstand.

For et godt helbred, er det vigtigt, at du spiser en afbalanceret og varieret kost. Følg omhyggeligt enhver kost program din sundhedsplejerske kan anbefale. For din bestemt vitamin kosten og / eller mineralske behov, så spørg din læge eller sygeplejerske for en liste over egnede fødevarer. Hvis du tror, ​​at du ikke får nok vitaminer og / eller mineraler i din kost, kan du vælge at tage et kosttilskud.

Betydningen af ​​kost

Jern findes i kosten i to former-hæm jern, der absorberes godt, og nonheme jern, som absorberes dårligt. Den bedste indtag af absorberbar (hæm) jern er magert rødt kød. Kylling, kalkun og fisk er også kilder til jern, men de indeholder mindre end rødt kød. Korn, bønner og nogle grøntsager indeholder dårligt absorberet (nonheme) jern. Fødevarer rige på C-vitamin (fx citrusfrugter og friske grøntsager), spises med små mængder af hæm jern-holdige fødevarer, såsom kød, kan øge mængden af ​​nonheme jern absorberes fra korn, bønner og andre grøntsager. Nogle fødevarer (fx mælk, æg, spinat, fiberholdigt, kaffe, te) kan nedsætte mængden af ​​nonheme jern absorberes fra fødevarer. Yderligere jern kan tilsættes mad fra madlavning i jern gryder.

allergier

Den daglige mængde jern behov er defineret på flere forskellige måder.

Pediatric

Geriatric

Graviditet

Normale daglige anbefalede indtag i milligram (mg) for jern er generelt defineret som følger (Bemærk, at RDA og RNI udtrykkes som en faktiske mængde jern, som er benævnt “elementært” ‘jern. Produktet form [f.eks jernholdige fumarat, ferrogluconat, ferrosulfat] har en anden styrke)

Amning

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Lægemiddelinteraktioner

Hvis du tager et kosttilskud uden recept, omhyggeligt læse og følge eventuelle forholdsregler på etiketten. For disse kosttilskud, bør betragtes følgende

Andre interaktioner

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på lægemidler i denne gruppe eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Problemer hos børn er ikke blevet rapporteret med indtagelse af normale daglige anbefalede mængder. Jerntilskud, når ordineret af din læge eller sygeplejerske, forventes ikke at forårsage forskellige bivirkninger hos børn, end de gør hos voksne. Men det er vigtigt at følge anvisningerne nøje, da jern overdosis hos børn er særligt farlige.

Undersøgelser af natrium jern gluconat har vist, at dette tillæg er sikkert at bruge i børn i alderen 6 til 15 år. Sikkerheden af ​​natrium jern gluconat er ikke blevet fastlagt hos patienter, der er yngre end 6 år.

Problemer i ældre voksne er ikke blevet rapporteret med indtagelse af normale daglige anbefalede mængder. Ældre folk nogle gange ikke absorberer jern så let som yngre voksne og kan have behov for en større dosis. Hvis du tror, ​​du har brug for at tage et jerntilskud, tjekke med din læge eller sygeplejerske først. Kun din læge kan afgøre, om du har brug for et jerntilskud, og hvor meget du skal tage.

Det er især vigtigt, at du modtager nok vitaminer og mineraler, når du bliver gravid, og at du fortsat får den rigtige mængde af vitaminer og mineraler i hele din graviditet. Sund fostrets vækst og udvikling afhænger af en stabil forsyning af næringsstoffer fra mor til foster. I de første 3 måneder af graviditeten, en ordentlig kost giver normalt nok jern. Men i løbet af de sidste 6 måneder, for at imødekomme de øgede behov i udviklingslandene baby, et jerntilskud kan anbefales af din læge eller sygeplejerske.

idet store mængder af et kosttilskud i graviditeten, kan imidlertid være skadelig for moderen og / eller fosteret og bør undgås.

Det er især vigtigt, at du får de rigtige mængder af vitaminer og mineraler, så din baby også får de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for at vokse ordentligt. Jern normalt er til stede i modermælk i små mængder. Når ordineret af en læge eller sygeplejerske, der jernpræparater ikke kendt for at forårsage problemer under amning. Men ammende mødre rådes til at tjekke med deres læge eller sygeplejerske, før du tager jerntilskud eller andre medikamenter. Tager store mængder af et kosttilskud, mens ammer kan være skadeligt for mor og / eller barn og bør undgås.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager nogen af ​​disse kosttilskud, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug kosttilskud i denne klasse med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Andre medicinske problemer

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Dosering

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​kosttilskud i denne klasse. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Når du begynder at bruge kosttilskud, fortsætte med at vende tilbage til din læge eller sygeplejerske for at se, om du er omfattet af jern. Nogle blodprøver kan være nødvendigt for dette.

Jern optages bedst, når det tages på tom mave, med vand eller frugtjuice (voksne: fuld glas eller 8 ounce, børn: ½ glas eller 4 ounce), ca 1 time før eller 2 timer efter måltider. Men for at mindske muligheden for maveproblemer, kan jern tages sammen med mad eller umiddelbart efter måltider.

For sikker og effektiv anvendelse af jerntilskud

Flydende former af jerntilskud tendens til at plette tænder. For at forebygge, reducere eller fjerne disse pletter

Dosis lægemidler i denne klasse vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af disse lægemidler. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Når jern kombineres med visse fødevarer kan den miste meget af sin værdi. Hvis du tager jern, bør følgende fødevarer undgås eller kun taget i meget små mængder, i mindst 1 time før eller 2 timer efter du tager jern

Du må ikke tage jerntilskud og antacida eller kalktilskud på samme tid. Det er bedst at plads doser af disse 2 produkter 1 til 2 timer fra hinanden, for at få det fulde udbytte af hver medicin eller kosttilskud.

Hvis du tager jerntilskud uden recept

Hvis du har taget et langtidsvirkende eller overtrukket jern tablet og din afføring er ikke blevet sort, skal du kontakte din læge eller sygeplejerske. Tabletterne kan ikke nedbryde korrekt i din mave, og du kan ikke modtage nok jern.

Det er vigtigt at holde jernpræparater utilgængeligt for børn. Hold en 1-ounce flaske brækrodsirup rådighed i hjemmet, der skal tages i tilfælde af en jern overdosis nødsituation, når en læge, giftkontrolcenter eller skadestuen ordrer dets anvendelse.

Hvis du mener, du eller nogen andre har taget en overdosis af jern medicin

Tidlige tegn på jern overdosis muligvis ikke i op til 60 minutter eller mere. Må ikke forsinke gå til skadestuen, mens man venter for tegn vises.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Mistede dosis

Spørg din læge så hurtigt som muligt, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Opbevaring

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.