IONSYS

Fentanyl transdermalt system er kontraindiceret i: ikke-opioid-tolerante patienter, i behandling af akutte eller postoperative smerter (herunder anvendelse i ambulante operationer), og i forvaltningen af ​​mild eller intermitterende smerter. Brug ikke anbefales i pædiatriske patienter yngre end 2 år. Matrifen systemer er beregnet til transdermal anvendelse (på intakt hud) alene. Brug beskadigede eller skåret fentanyl transdermale systemer kan føre til hurtig frigivelse og absorption, hvilket kan forårsage en dødelig dosis til patienten og / eller pårørende. Fentanyl har potentiale til at forårsage opioid afhængighed, misbrug eller forkert brug, hvilket kan føre til overdosis og død. Vurdere risikoen forud for indledningen og overvåge for tegn på misbrug, og afhængighed under behandlingen. Alvorlige eller fatale respiratorisk depression kan forekomme den største risiko for respirationsdepression er på terapi indledning og dosis øges. Monitor for tegn på respirationsdepression under behandling. Utilsigtet eksponering for transdermal fentanyl, herunder de intakte Ionsys (R) systemet eller dets hydrogel komponent, kan resultere i dødelig overdosis, især hos børn. Streng overholdelse af håndtering og bortskaffelse instruktioner er påkrævet. Samtidig brug af CYP3A4-hæmmere eller seponering af samtidige CYP3A4-inducere kan øge terapeutiske virkninger og bivirkninger, herunder dødsfald. Langvarig brug under graviditet kan resultere i neonatal opioid abstinenser. Hvis der kræves langvarig brug i en gravid kvinde, rådgive patienten om risikoen for fosteret og sikre, at passende behandling er tilgængelig.

Bruger For Ionsys

Terapeutisk Klasse: Smertestillende

Kemisk Class: Opioid

Den DURAGESIC® plaster bør ikke anvendes, hvis du har brug for smertestillende medicin for blot en kort tid, såsom efter tandoperation eller tonsil kirurgi. Brug ikke plasteret for mild smerte eller smerter, der kun forekommer en gang imellem.

Når der anvendes et narkotisk medicin i lang tid, kan det blive vanedannende, forårsager mental eller fysisk afhængighed. Dog bør folk, der har vedvarende smerter ikke lade frygten for afhængighed holde dem fra at bruge narkotika, hvis nødvendigt. Mental afhængighed (afhængighed) ikke kan forventes at opstå, når der anvendes narkotika til dette formål. Fysisk afhængighed kan føre til tilbagetrækning bivirkninger, hvis behandlingen stoppes pludseligt, men de negative virkninger kan normalt forhindres ved gradvist at reducere dosis.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Før ibrugtagning Ionsys

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist pædiatrisk-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​DURAGESIC® patch i børn på 2 år og ældre. Dog skal pædiatriske patienter være opioid-tolerante, før du bruger en fentanyl plaster. Sikkerhed og virkning er ikke fastslået hos børn yngre end 2 år.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder til virkningerne af Ionsys® plaster i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​fentanyl transdermalt hos ældre. Men ældre patienter er mere tilbøjelige til at have sløvhed og aldersrelaterede lungeproblemer, hvilket kan kræve forsigtighed og en justering af dosis for patienter, der fik fentanyl transdermalt.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager denne medicin, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende lægemidler kan medføre en øget risiko for visse bivirkninger, men ved hjælp af begge lægemidler kan være den bedste behandling for dig. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug af denne medicin med nogen af ​​følgende anbefales normalt ikke, men kan være uundgåeligt i nogle tilfælde. Hvis de bruges sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger denne medicin, eller give dig særlige instruktioner om brugen af ​​fødevarer, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Dette afsnit indeholder oplysninger om den korrekte brug af en række produkter, der indeholder fentanyl. Det kan ikke være specifik for Ionsys. Læs med omhu.

Brug denne medicin kun som anvist af din læge. Brug ikke mere af det, ikke bruger det oftere, og ikke bruge det i længere tid end din læge bestilt.

Den fentanyl plaster bruges kun til opioid-tolerante patienter. En patient er opioid-tolerante hvis orale narkotika allerede er blevet anvendt til svære smerter. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål til dette.

Denne medicin kommer med en Medicin Guide og patient instruktioner. Læs og følg disse instruktioner nøje. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Du vil modtage Ionsys® plaster, mens du er på et hospital. En sygeplejerske eller andet uddannet sundhedsperson vil give dig denne medicin efter operationen. Du vil blive undervist i hvordan man bruger denne medicin på hospitalet, men du vil ikke bruge det derhjemme. Du må ikke forlade hospitalet med plasteret på huden.

Hvis du vil bruge DURAGESIC® patch

Korrekt brug af fentanyl

Hos små børn eller personer med nedsat mental årvågenhed bør DURAGESIC® plasteret sættes på den øvre ryg for at formindske chancen for, at plasteret fjernes og anbringes i munden.

Efter en DURAGESIC® plasteret anbringes, fentanyl passerer ind i huden lidt ad gangen. En vis mængde af lægemidlet skal opbygges i huden, før den optages i kroppen. Op til en hel dag (24 timer) kan passere, før den første dosis begynder at arbejde. Din læge kan være nødvendigt at justere dosis i de første par uger før at finde det beløb, der fungerer bedst for dig. Selv hvis du føler, at medicinen ikke virker, skal du ikke øge mængden af ​​fentanyl transdermalt at du anvender. I stedet tjek først med din læge.

Du vil sandsynligvis nødt til at tage en hurtigere virkende narkotisk gennem munden til at lindre smerter i løbet af de første par dage af fentanyl transdermalt behandling. Du kan også brug for en anden narkotisk mens din dosis af fentanyl justeres, og til at lindre enhver “gennembrud” smerter, der opstår senere. Vær sikker på at du ikke tager flere af de andre narkotiske, og ikke tage det oftere end rettet. Tager 2 narkotika sammen kan øge risikoen for alvorlige bivirkninger.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer at bære eller ændre en patch, sætte en på, så snart du kan. Hvis det næsten er tid til at sætte på din næste patch, vente indtil da til at anvende et nyt plaster og springe den, du gik glip af. Må ikke anvendes ekstra patches til at gøre op for den glemte dosis.

Fjern plasteret 3 dage (72 timer) efter anvendelse af det.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Forholdsregler Mens du bruger Ionsys

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Fentanyl kan forårsage alvorlige uønskede virkninger eller en dødelig overdosis, hvis taget af børn, kæledyr, eller voksne, der ikke er vant til stærke narkotiske smertestillende medicin. Sørg for at opbevare medicin i et sikkert sted for at forhindre andre i at få det.

For at bortskaffe denne medicin, folde plasteret på midten med den klæbende side indeni. Hvis der ikke er brugt plasteret, tage det ud af posen og fjern foringen, der dækker den klæbende side af plasteret, før folde det på midten. Derefter skylle det ud i toilettet med det samme. Må ikke skylles posen eller beskyttelseslaget ud i toilettet. Læg dem i en skraldespand.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt, mens du bruger denne medicin. Dette vil give din læge for at se, om medicinen virker korrekt, og at beslutte, om du skal fortsætte med at tage det.

Rør ikke den klæbende side af plasteret eller gelen. Fentanyl kan hurtigt absorberes gennem øjne og mund, og kan være yderst farligt. Hvis du rører den klæbende side af plasteret eller gel, lad din sygeplejerske eller læge vide med det samme og skyl området med store mængder vand. Brug ikke sæbe eller andre rensemidler.

Tal med din læge på regelmæssige tidspunkter, mens du bruger fentanyl. Vær sikker på at indberette bivirkninger.

Ionsys Side Effects

Ionsys (fentanyl)

Når du har brugt denne medicin i et stykke tid, “gennembrud” smerte kan forekomme oftere end normalt, og det kan ikke afhjælpes ved din almindelige dosis medicin. Hvis dette sker, skal du ikke øge mængden af ​​fentanyl transdermalt eller andet narkotisk, du bruger uden først at tjekke med din læge.

Denne medicin vil tilføje til de virkninger af alkohol og andre CNS-depressiva (medicin, der kan gøre dig døsig eller mindre opmærksom). Nogle eksempler på CNS-depressiva er antihistaminer eller medicin for høfeber, andre allergier eller forkølelse, sedativa, beroligende midler, eller sovemedicin, anden receptpligtig smertestillende medicin eller narkotika, medicin til anfald eller barbiturater, muskelafslappende midler, eller anæstetika, herunder nogle dental anæstetika . Du vil sandsynligvis blive pålagt at tage andre smertestillende, hvis du stadig har smerter, mens du bruger transdermal fentanyl. Spørg din læge, før du tager nogen af ​​de lægemidler, der er opført, mens du bruger denne medicin.

Den Ionsys® plaster skal fjernes, før en procedure, der kaldes en magnetisk resonans (MRI) scanning. Det kan forårsage forbrændinger af huden, hvis venstre på plads under proceduren.

Den Ionsys® plaster kan forårsage alvorlige hudreaktioner. Ring til din læge med det samme, hvis du har blærer, læsioner, udslæt, rødme eller hævelse af huden, især på påføringsstedet.

Fentanyl kan give nogle mennesker til at blive døsig, svimmel eller uklar, eller at føle en falsk følelse af velvære. Sørg for at du ved, hvordan du reagerer på medicinen, før du kører, betjene maskiner eller gøre noget andet, der kunne være farligt, hvis du er svimmel eller ikke er opmærksom og clearheaded. Disse virkninger plejer at gå væk efter et par dages behandling, når din krop vænner sig til medicinen. Men tjek med din læge, hvis sløvhed, der er alvorlige nok til at forstyrre dine aktiviteter fortsætter i mere end et par dage.

Svimmelhed, uklarhed, eller endda besvimelse kan forekomme, når du står op pludselig fra en liggende eller siddende stilling. Kom op langsomt kan bidrage til at mindske dette problem. Også, liggende i et stykke tid, kan lindre svimmelhed eller uklarhed.

Kvalme eller opkastning kan forekomme, især i de første adskillige dages behandling. Liggende i et stykke tid, kan lindre disse virkninger. Men hvis de er særligt generende, eller hvis de fortsætter i mere end et par dage, tjekke med din læge. Du kan være i stand til at tage en anden medicin for at hjælpe med at forhindre disse problemer.

Ved hjælp af narkotika i lang tid kan forårsage alvorlig forstoppelse. For at forhindre dette, kan din læge henvise dig til at tage afføringsmidler, drikker en masse væske, eller øge mængden af ​​fiber i din kost. Vær sikker på at følge anvisningerne nøje, fordi vedvarende forstoppelse kan føre til mere alvorlige problemer.

Varme kan forårsage fentanyl i plasteret at blive absorberet i kroppen hurtigere. Dette kan øge risikoen for alvorlige bivirkninger eller en overdosis. Mens du bruger denne medicin, skal du ikke bruge en varmepude, elektrisk tæppe, varme eller garvning lamper, sauna, en højfjeldssol, eller en opvarmet vandseng, og ikke solbade eller tage lange bade eller brusere i varmt vand. Også tjekke med din læge, hvis du får feber.

Vær forsigtig med at lade andre mennesker kommer i kontakt med plasteret. Plasteret kan holde sig til en anden, som når du omfavne dem, eller hvis nogen hjælper du sætter plaster på. Hvis nogen medicin får på en anden person, skal det vaskes straks med rent vand.

Før at have nogen form for kirurgi (inklusive tandkirurgi) eller akut behandling, fortælle lægen eller tandlægen, der har ansvaret, at du bruger denne medicin. Alvorlige bivirkninger kan forekomme, hvis din læge eller tandlæge giver dig visse andre lægemidler uden at vide, at du bruger fentanyl.

Du kan bade, brusebad, eller svømme mens iført en fentanyl plaster. Dog være omhyggelig med at vaske og tørre området omkring plastret forsigtigt. Gnav kan forårsage plasteret at få løst eller falde af. Hvis dette sker, smide plasteret og anvende en ny et andet sted. Sørg for, at området er helt tørt, før du anvender den nye patch.

Hvis du har været at bruge medicinen regelmæssigt i flere uger eller mere, ikke pludselig stoppe med at bruge det uden først at tjekke med din læge. Du kan rettes til gradvist at reducere det beløb, du bruger, før du stopper behandlingen helt at mindske risikoen for tilbagetrækning bivirkninger.

Brug for meget transdermal fentanyl, eller tager for meget af en anden narkotisk med transdermal fentanyl kan forårsage en overdosis. Hvis dette sker, får akut hjælp med det samme. En overdosis kan forårsage alvorlige vejrtrækningsproblemer (vejrtrækning kan endda stoppe), bevidstløshed og død. Alvorlige tegn på en overdosis omfatter meget langsom vejrtrækning (færre end 8 vejrtrækninger i minuttet), og sløvhed, der er så alvorlig, at du ikke er i stand til at svare, når talt til eller, hvis søvn, kan ikke blive vækket. Andre tegn på en overdosis kan omfatte kold, klam hud, lavt blodtryk, lokalisere elever af øjnene, og langsom hjerterytme. Det kan være bedst at have et familiemedlem eller en ven kontrollere om du flere gange om dagen, når du begynder at bruge et narkotisk regelmæssigt, og når dosis øges, så han eller hun kan få hjælp for dig, hvis du ikke kan gøre det selv .

Brug ikke en fentanyl plaster hvis du har taget en MAO-(MAO) hæmmer i de foregående 2 uger. Nogle eksempler på MAO-hæmmere er isocarboxazid (Marplan®), phenelzin (Nardil®), selegilin (Eldepryl®), og tranylcypromin (Parnate®). Hvis du bruger 2 lægemidler tæt sammen, kan det forårsage alvorlige bivirkninger som forvirring, agitation, rastløshed, mave eller tarm symptomer, en pludselig høj temperatur, et ekstremt højt blodtryk, eller alvorlige kramper.

Ved hjælp af denne medicin, mens du er gravid, kan forårsage alvorlige uønskede effekter i dit nyfødte barn. Fortæl din læge, hvis du tror du er gravid eller hvis du planlægger at blive gravid, mens du bruger denne medicin.

Grapefrugt og grapefrugtjuice kan øge virkningen af ​​transdermal fentanyl ved at øge mængden af ​​medicin i kroppen. Du bør ikke indtage grapefrugt produkter, mens du bruger denne medicin.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Få akut hjælp omgående, hvis nogen af ​​følgende symptomer på overdosering opstår

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Når du holder op med at bruge medicinen, kan det stadig producere nogle bivirkninger, der kræver opmærksomhed. I løbet af denne periode, skal du kontakte din læge omgående, hvis du bemærker følgende bivirkninger

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke udelukkes

CSA Schedule 2 Stort potentiale for misbrug

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

Kroniske smerter tramadol, oxycodon, Cymbalta, Percocet, duloxetin, fentanyl, morfin, dilaudid

Smerte tramadol, oxycodon, acetaminophen, tylenol, naproxen, aspirin, ibuprofen, hydrocodon

Postoperativ smerte fentanyl, Toradol, ketorolac, bupivacain, Toradol IV / IM, Toradol IM, Sublimaze

 eller gå slutte sig til støtte gruppe Ionsys at forbinde med andre, der har samme interesser.