insulin aspart protamin og insulin aspart (subkutan) korrekt anvendelse

Dosering

Mistede dosis

En sygeplejerske eller andet uddannet sundhedsperson kan give dig denne medicin. Du kan også lære at give dit medicin derhjemme. Denne medicin gives som et skud under huden.

Hver pakke af insulin aspart protamin og insulin aspart kombination indeholder en patient informationsark. Læs dette ark omhyggeligt, før du begynder din behandling, og hver gang du refill for nye oplysninger, og sørg for at forstå

Det er bedst at anvende et andet sted på kroppen til hver injektion (f.eks under huden på maven, låret, overarmen). Hvis du har spørgsmål om dette, skal du kontakte et medlem af din sundhedspleje team.

Når det bruges som en insulin til måltiderne, bør tages denne insulin kombination inden for 15 minutter før et måltid.

Følg nøje den særlige madplan din læge gav dig. Dette er den vigtigste del af at kontrollere din tilstand, og er nødvendigt, hvis medicinen er at fungere korrekt. Også, motion regelmæssigt og test for sukker i dit blod eller urin som anvist.

Opbevaring

Du bør aldrig blande insulin aspart protamin og insulin aspart kombination med andre insulininjektioner uden at tjekke med din læge først. Disse injektioner er normalt gøres separat. Desuden bør dette lægemiddel ikke anvendes en insulin infusionspumpe. Hvis du har spørgsmål om dette, så spørg din læge eller apotek.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Opbevar insulin beholdere, som ikke er åbnet i køleskabet i den originale emballage. Må ikke fryses. Brug ikke insulin, hvis det har været frosset.

Opbevar den åbnede hætteglas med insulin i køleskabet. Må ikke fryses. Hvis du ikke kan holde din hætteglas med insulin i køleskabet, kan du opbevare det ved stuetemperatur i op til 28 dage. Opbevar hætteglasset så køligt som muligt og væk fra varme og lys.

Efter en patron er blevet indsat i en pen kan De opbevare patronen og pen ved stuetemperatur, ikke i køleskabet i op til 14 dage.