imiquimod (aktuel rute) beskrivelse og mærker

Imiquimod topisk anvendes til behandling af eksterne vorter omkring kønsorganer og rektale områder kaldet condyloma acuminatum. Den bruges ikke på vorter inde i vagina, penis, eller endetarmen. Imiquimod anvendes også til behandling af en hudlidelse i ansigtet og hovedbund kaldet aktinisk keratose (AK), som er forårsaget af for meget sol eksponering. Imiquimod kan anvendes til behandling af visse former for hudkræft, som kaldes overfladisk basalcellekarcinom (sBCC).

Imiquimod værker på immunsystemet til at hjælpe kroppen bekæmpe vira, der forårsager vorter. Det betyder ikke ødelægge virus direkte. Det vides ikke, hvordan imiquimod virker for aktinisk keratose eller hudkræft.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For denne medicin, bør overvejes følgende

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på denne medicin eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Fløde; Kit

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist pædiatrisk-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​imiquimod aktuelt for eksterne vorter i børn over 12 år. Men, sikkerhed og virkning er ikke fastslået hos børn yngre end 12 år.

allergier

Relevante undersøgelser om forholdet af alder over for virkningerne af Imiquimod aktuelt for aktinisk keratose eller hudkræft er ikke blevet udført i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Pediatric

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​Imiquimod aktuelt hos ældre.

Geriatric

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Graviditet

Amning

Lægemiddelinteraktioner

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Fortæl din læge, hvis du tager nogen anden receptpligtig eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) medicin.

Andre interaktioner

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Andre medicinske problemer

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​denne medicin. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Dosering

Det er meget vigtigt, at du bruger denne medicin kun som anvist af din læge. Brug ikke mere af det, ikke bruger det oftere, og ikke bruge det i længere tid end din læge bestilt. For at gøre dette kan forårsage uønskede bivirkninger eller irritation af huden.

Denne medicin er til brug på kun huden. Må ikke få det i dine øjne, næse, mund, vagina, eller anus. Må ikke bruge det på hudområder, der har nedskæringer, skrammer eller forbrændinger. Hvis det får på disse områder, skylle det ud højre væk med vand.

Denne medicin kommer med en indlægsseddel. Læs og følg instruktionerne i den indlægsseddel omhyggeligt. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Denne medicin bør kun bruges til hudsygdomme som lægen behandler. Spørg din læge, før du bruger det for andre forhold, især hvis du tror, ​​at en hudinfektion kan være til stede. Denne medicin bør ikke anvendes til behandling af visse former for hudinfektioner eller tilstande, såsom alvorlige forbrændinger.

Hvis du bruger Zyclara® creme pumpe for første gang, prime det ved at trykke på toppen af ​​pumpen, indtil cremen vises.

For at bruge cremen

Brug kun mærket af denne medicin, som lægen har ordineret. Forskellige mærker kan ikke arbejde på samme måde.

Brug ikke denne medicin sammen med andre produkter indeholdende imiquimod i samme behandlingsområdet. Dette kan øge risikoen for mere alvorlige bivirkninger.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Mistede dosis

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Opbevaring

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, anvende den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevar Zyclara® creme pumpe oprejst.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere status for dig eller dit barn på regelmæssige besøg for uønskede virkninger, der kan være forårsaget af denne medicin.

Stop med at bruge denne medicin og tjekke med din læge, hvis du eller dit barn har et hududslæt, brændende, smerte, rødme, hævelse, blødning, siver, skorpedannelse eller afskalning på huden, hvor medicinen blev anvendt.

Stop med at bruge denne medicin og tjekke med din læge, hvis du har svær hævelse i nærheden af ​​åbningen af ​​vagina. Dette kan forårsage smertefuld vandladning, problemer med vandladning, eller ikke er i stand til at urinere.

Stop med at bruge denne medicin og tjekke med din læge, hvis du eller dit barn har svær hudirritation eller influenzalignende symptomer, såsom diarré, feber, kulderystelser, hovedpine, kvalme, muskel- eller ledsmerter, eller usædvanlig træthed eller svaghed.

Undgå at udsætte din hud for sollys, solarier eller garvning senge, mens du bruger denne medicin. Brug altid solcreme eller sol-blokerende lotion og slid beskyttende tøj og hatte.

Hvis du er i behandling for eksterne vorter, undgå at have genital, oral eller analsex, mens medicinen er på din hud. Sørg for at vaske cremen fra huden, før du deltager i enhver seksuel aktivitet. Medicinen indeholder olier, der kan svække latex (gummi) kondomer og membraner, som vil forhindre dem i at fungere korrekt.

Imiquimod er ikke en kur mod kønsvorter. Nye vorter kan udvikle, mens du bruger cremen. Imiquimod vil heller ikke holde dig fra at sprede kønsvorter til andre mennesker.

Brug ikke kosmetik eller andre hudplejeprodukter på de behandlede områder, medmindre at gøre det ved din læge.

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Få akut hjælp omgående, hvis nogen af ​​følgende symptomer på overdosering opstår

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.