iloprost (indånding) korrekt anvendelse

Dosering

Mistede dosis

Brug denne medicin kun som anvist af din læge til at gavne din tilstand så meget som muligt. Brug ikke mere af det, ikke bruger det oftere, og ikke bruge det i længere tid end din læge bestilt.

Iloprost inhalation opløsning indåndes (inhalerede) gennem munden og ind i lungerne. Det skal bruges, når du vågner op og før nogen fysisk aktivitet, men ikke mere end en gang hver 2 timer.

Iloprost inhalation opløsning (Ventavis®) anvendes med en forstøver, der er forbundet til en luftkompressor. Forstøveren vil skabe en tåge, der indåndes i lungerne ved hjælp af et mundstykke. Ventavis® løsning bør kun bruges med I-neb® AAD® System. Løsningen og forstøver vil komme med patient instruktioner. Læs og følg disse instruktioner nøje. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål. Bland ikke iloprost løsning med andre lægemidler i forstøveren.

For at undgå mangler en dosis, altid holde et ekstra forstøver på hånden, hvis der er problemer med maskinen.

Drik ikke denne medicin, og tillader ikke løsningen på at komme i kontakt med din hud eller øjne. Hvis den gør, skylle det ud med vand med det samme.

Opbevaring

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, så tag den så hurtigt som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.