ICAR

Carbonyl jern er en jern erstatningsprodukt. Du får normalt jern fra de fødevarer, du spiser. Jern hjælper din krop producere røde blodlegemer, der transporterer ilt gennem dit blod til væv og organer.

Carbonyljern anvendes til behandling eller forebyggelse af jernmangel og jernmangelanæmi.

Carbonyl jern kan også anvendes til formål, som ikke er nævnt i denne medicin guide.

Opbevar dette lægemiddel utilgængeligt for børn. En utilsigtet overdosis af carbonyl jern kan være dødelig for et barn.

Du bør ikke bruge carbonyl jern, hvis du er allergisk over for det, eller hvis du har

et mavesår eller colitis ulcerosa

hæmokromatose

hæmolytisk anæmi; eller

anæmi, der ikke er forårsaget af jernmangel.

Spørg lægen eller apoteket, hvis det er sikkert for dig at bruge denne medicin, hvis du ikke har en jern-mangel. Carbonyl jern er generelt ikke til brug for folk, der har en normal jern balance.

Carbonyl jern tabletter kan indeholde mælk. Fortæl din læge, hvis du har laktose intolerance eller en mælkeallergi.

Det vides ikke, om carbonyl jern vil skade et ufødt barn. Brug ikke denne medicin uden en læges råd, hvis du er gravid.

Carbonyl jern kan passere i modermælken og kan skade en ammende baby. Brug ikke denne medicin uden en læges råd, hvis du ammer et spædbarn.

Dine dosis behov kan være anderledes under graviditet eller mens du ammer.

Du må ikke give denne medicin til et barn yngre end 12 uden lægehjælp.

Brug nøjagtigt som anvist på etiketten, eller som foreskrevet af din læge. Må ikke anvendes i større eller mindre mængder eller længere end anbefalet.

Carbonyl jern kan tages sammen med mad, hvis det forstyrrer din mave.

Den tyggetablet skal tygges, før du sluge det.

Ryst oral suspension (flydende) godt lige før du måler en dosis. Mål flydende medicin med doseringssprøjten leveres, eller med en dosis-måleske særlige eller medicin kop. Hvis du ikke har en dosis-måleapparat, spørg på apoteket for én.

Hvis du har brug for en blodtransfusion, fortæl dine pårørende, du bruger carbonyl jern.

Du må ikke tage dette lægemiddel i mere end 6 måneder uden lægens råd.

Opbevar ved stuetemperatur, væk fra fugt og varme. Opbevar dette lægemiddel utilgængeligt for børn. En utilsigtet overdosis af jern kan være dødelig for et barn.

Tag den glemte dosis så snart du husker det. Men hvis det næsten er tid til at tage næste dosis, springe den dosis du glemte og tage den næste regelmæssigt planlagte dosis som anvist. Du må ikke tage en dobbelt dosis.

Søge akut lægehjælp eller ringe til Poison Hjælp linje på 1-800-222-1222. En overdosis af carbonyl jern kan være dødelig, især til et barn.

Overdosis symptomer kan omfatte diarré, blodig eller bie afføring, feber, opkastning, stærke mavesmerter, bleg hud, blå læber eller negle, svag, men hurtig puls, overfladisk vejrtrækning, og beslaglæggelse (kramper).

Undgå at tage carbonyl jern inden for 2 timer før eller 2 timer efter du tager anden medicin. Carbonyl jern kan gøre det sværere for din krop til at absorbere andre lægemidler.

Få akut lægehjælp, hvis du har tegn på en allergisk reaktion: hives; besværet vejrtrækning; hævelse af dit ansigt, læber, tunge eller hals.

Almindelige bivirkninger kan omfatte

diarré, forstoppelse

kvalme, opkastning, mavesmerter

tand misfarvning; eller

dark-farvet afføring.

Dette er ikke en komplet liste over bivirkninger og andre kan forekomme. Ring til din læge til læge om bivirkninger. Du kan rapportere bivirkninger til FDA på 1-800-FDA-1088.

Spørg lægen eller apoteket, hvis det er sikkert for dig at bruge carbonyl jern, hvis du også bruger et af følgende lægemidler

et antacid

et antibiotikum, såsom ciprofloxacin, levofloxacin, doxycyclin eller tetracyclin; eller

en mavesyre reduktionsgear såsom cimetidin (tagamet), famotidin (Pepcid), eller ranitidin (Zantac).

Denne liste er ikke komplet. Andre lægemidler kan interagere med carbonyl jern, herunder receptpligtig og over-the-counter medicin, vitaminer og naturlægemidler produkter. Ikke alle mulige interaktioner er opført i denne medicin guide.

 Cerner Multum, Inc. Version: 3.01. Revideret Dato: 2016/01/13, 10:10:44.