hypoparathyroidisme sygdom

Hypoparathyreoidisme er en usædvanlig tilstand, hvor kroppen udskiller unormalt lave niveauer af parathyreoideahormon (PTH). PTH spiller en central rolle i reguleringen af ​​og opretholde en balance mellem kroppens niveauer af to mineraler – calcium og fosfor.

Den lave produktion af PTH i hypoparathyroidisme fører til unormalt lave ioniseret calcium i blodet og knogler samt til en stigning af serum fosfor.

Symptomer

Behandling for hypoparathyroidisme består i at tage kosttilskud for at normalisere din calcium og fosfor. Afhængigt af årsagen til din hypoparathyroidisme, vil du sandsynligvis nødt til at tage kosttilskud for livet.

Prikken eller brændende (paræstesier) i hånden, tæer og læber; Muskelsmerter eller kramper, der påvirker dine ben, fødder, mave eller ansigt; Trækninger eller spasmer i musklerne, især omkring munden, men også i dine hænder, arme og hals; Træthed eller svaghed; Smertefuld menstruation; Pletvis hårtab, såsom udtynding af dine øjenbryn; Tør, grov hud; Skøre negle; Hovedpine; Depression, humørsvingninger; memory problemer

Biskjoldbruskkirtlerne, som ligger bag skjoldbruskkirtlen, fremstille parathyroidhormon, som spiller en rolle i reguleringen af ​​kroppens niveauer af mineralerne calcium og fosfor.

Tegn og symptomer på hypoparathyroidisme kan omfatte

Hvis du har nogen af ​​de tegn og symptomer forbundet med hypoparathyroidisme, lave en aftale med din læge for en evaluering. Kontakt straks lægen, hvis du har en beslaglæggelse eller har åndedrætsbesvær, som begge kan være komplikationer af hypoparathyroidisme.

Erhvervet hypoparathyreoidisme. Dette mest almindelige årsag til hypoparathyreoidisme udvikler efter utilsigtet beskadigelse eller fjernelse af biskjoldbruskkirtlerne under operationen. Denne operation kan være en behandling for sygdomme i den nærliggende skjoldbruskkirtlen, eller for hals kræft eller halscancer. I dag, kirurger er mere omhyggelig med at undgå skade biskjoldbruskkirtlerne under operationen .; Autoimmun sygdom. I denne tilstand, dit immunsystem producerer antistoffer mod de parathyroidea væv, forsøger at afvise dem, som om de var fremmedlegemer. I processen, biskjoldbruskkirtlerne stoppe fremstiller deres hormon .; Arvelig hypoparathyreoidisme. I denne form, enten biskjoldbruskkirtlerne ikke er til stede ved fødslen, eller de ikke fungerer korrekt. Nogle typer af arvelig hypoparathyroidisme er forbundet med fejl og mangler af andre hormon-producerende kirtler .; Omfattende kræft strålebehandling af dit ansigt eller hals. Stråling kan resultere i ødelæggelse af dine biskjoldbruskkirtlerne, som kan radioaktivt jod behandling for hyperthyreoidisme, lejlighedsvis .; Lave niveauer af magnesium i blodet, hvilket kan påvirke funktionen af ​​dine biskjoldbruskkirtlerne. Normalt serum magnesium niveauer er nødvendige for optimal udskillelse af parathyroidhormon.

Hypoparathyreoidisme opstår, når dine biskjoldbruskkirtlerne ikke udskiller nok parathyreoideahormon. Du har fire biskjoldbruskkirtlerne – hver normalt på størrelse med et riskorn – beliggende i nakken, der støder op til din skjoldbruskkirtlen.

Seneste hals kirurgi, især hvis skjoldbruskkirtlen var involveret; En familie historie hypoparathyroidisme; Under visse autoimmune eller endokrine tilstande, såsom Addisons sygdom – en tilstand karakteriseret ved en nedgang i produktion af hormoner fra binyrerne

Årsager

Den lave produktion af PTH fører til unormalt niveauer lave calcium (hypocalcæmi) i dit blod og knogler og til øget serum fosfor (hyperphosphatæmi).

Faktorer, der kan forårsage hypoparathyroidisme omfatter

Faktorer, der kan øge din risiko for at udvikle hypoparathyroidisme omfatter

Hypoparathyroidisme kan resultere i talrige komplikationer.

Følgende komplikationer er på grund af lave calcium, hvoraf de fleste er sandsynligvis bedres ved passende behandling

Risikofaktorer

Nøjagtig diagnose og effektiv behandling kan forhindre disse komplikationer forbundet med hypoparathyroidisme, men når til stede, vil de ikke blive bedre med calcium og vitamin D behandling

Tetany. Disse krampe-lignende kramper i hænder og fingre kan forlænges og smertefuld. Tetani kan også omfatte muskel ubehag og sitren eller spasmer i musklerne i dit ansigt, hals eller arme. Når disse spasmer forekomme i din hals, kan de forstyrre vejrtrækning, hvilket skaber en potentiel nødsituation .; Paræstesier. Disse er kendetegnet ved sensoriske symptomer på ulige, prikkende fornemmelser eller prikken og stikken følelser i dine læber, tunge, fingre og fødder .; Tab af bevidsthed med kramper (grand mal anfald) .; Misdannelser af tænderne, påvirker tandemalje og rødder .; Nedsat nyrefunktion .; Heart arytmier og besvimelse, selv hjertesvigt.

Komplikationer

Du vil sandsynligvis starte med at se din praktiserende læge eller en praktiserende læge. Du kan så blive henvist til en læge, der har specialiseret sig i behandling af hormon lidelser (endokrinolog).

Hæmmet vækst (kort statur); Langsom mentale udvikling (eller mental retardering) hos børn; Kalkaflejringer i hjernen, som kan forårsage balance problemer og beslaglæggelser; Grå stær

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at forberede din udnævnelse.

Skriv ned dine symptomer, selv dem, der synes relateret til årsagen til, du har planlagt udnævnelsen .; Skriv nede personlige oplysninger, herunder vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer .; Lav en liste over alle lægemidler, vitaminer og kosttilskud, du tager .; Stil et familiemedlem eller en ven til at ledsage dig, hvis det er muligt. Han eller hun kan huske noget, du gik glip af eller har glemt .; Skriv en liste over spørgsmål at spørge din læge.

Forberedelse til din udnævnelse

Forberedelse af en liste af spørgsmål kan hjælpe dig med at få mest ud af din tid med din læge. For hypoparathyroidisme, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Tøv ikke med at spørge andre spørgsmål, du har.

Hvad der sandsynligvis forårsager mine symptomer eller tilstand ?; Andre end den mest sandsynlige årsag, hvad er andre mulige årsager ?; Hvad tests skal jeg bruge ?; Er min tilstand sandsynligvis midlertidig eller kronisk ?; Hvilke behandlinger er tilgængelige, og som gør du anbefale ?; Hvad er alternativerne til den primære metode, du antyder ?; Hvordan kan jeg bedst håndtere denne tilstand med mine andre sundhedsmæssige forhold ?; Skal jeg ændre min kost ?; Har du brochurer eller andet trykt materiale, jeg kan tage? Hvilke hjemmesider vil du anbefale?

Spørgsmål til din læge vil sandsynligvis spørge omfatte

Hvornår har dine symptomer begynder ?; Har du haft nylig operation involverer halsen ?; Har du modtaget strålebehandling til dit hoved eller hals eller til behandling af skjoldbruskkirtlen problemer ?; Er der nogen i din familie havde lignende symptomer ?; Har dine symptomer været løbende eller lejlighedsvis ?; Hvor alvorlig er dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forbedre dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forværre dine symptomer?

En læge, der har mistanke hypoparathyroidisme begynder ved at tage en sygehistorie og spørge om dine symptomer, såsom muskelkramper eller prikken i dine tæer, fingre eller læber. Han eller hun vil gerne vide, om du har haft de seneste operationer, især operationer, der omfatter skjoldbruskkirtlen eller halsen.

Dernæst vil din læge foretage en fysisk undersøgelse, på udkig efter tegn, der tyder hypoparathyroidisme, såsom ansigts muskeltrækninger.

En lav blod-calcium niveau; Et lavt parathyroidhormon niveau; En høj blod-fosfor niveau; En lav blod-magnesium-niveau

Test og diagnose

Du vil også få taget blodprøver, og følgende resultater kan indikere hypoparathyroidisme

Orale calciumcarbonattabletter. Mundtlige kalktilskud kan øge calcium i blodet. Ved høje doser, kan calciumtilskud forårsage gastrointestinale bivirkninger, såsom forstoppelse, hos nogle mennesker .; Vitamin D. Høje doser af D-vitamin, generelt i form af calcitriol, kan hjælpe din krop absorbere calcium og fjerne fosfor.

Din læge kan også bestille en urintest for at afgøre, om din krop er udskiller for meget calcium.

Ved diagnosticering af børn, læger kontrollere, om udvikling tand er normal, og om de har mødt udviklingsmæssige milepæle.

Behandlinger og medicin

Målet med behandlingen er at lindre symptomerne og at normalisere niveauet af calcium og fosfor i kroppen. En behandlingskur omfatter typisk

Nogle undersøgelser har vist fordele ved behandling med rekombinant humant parathyreoideahormon (PTH), der i øjeblikket anvendes til behandling af ikke-udbenet udtynding sygdommen osteoporose. Men det er ikke godkendt til behandling af hypoparathyreoidisme.

Rig på calcium. Dette omfatter mælkeprodukter, grønne bladgrøntsager, broccoli, grønkål, og berigede appelsinjuice og morgenmadsprodukter .; Lav i fosfor-rige elementer. Dette betyder at undgå kulsyreholdige læskedrikke, der indeholder phosphor i form af phosphorsyre, og begrænse æg og kød.

Forebyggelse

Din læge kan anbefale, at du konsultere en diætist, som er tilbøjelige til at rådgive en kost, der er

Lær mere om Hypoparathyreoidisme

Hvis du har brug for øjeblikkelig symptomlindring, kan din læge anbefale hospitalsindlæggelse at administrere calcium ved intravenøs (IV) infusion. Disse IV infusioner kan være vigtigt, hvis du har alvorlige spasmer forbundet med tetani. Efter udskrivelse fra hospitalet, kan du fortsætte med at tage calcium og D-vitamin oralt.

Din læge vil regelmæssigt kontrollere dit blod for at overvåge indhold af calcium og fosfor. I første omgang vil disse tests sandsynligvis være ugentligt til månedligt. Til sidst skal du blodprøver bare to gange om året.

Fordi hypoparathyroidisme er en langvarig (kronisk) sygdom, behandling, der generelt er livslang, som er regelmæssige blodprøver for at afgøre, om calcium i særdeleshed er på et normalt niveau. Lægen vil justere din dosis af supplerende kalcium, hvis dit blod-calcium niveauer stige eller falde.

Mere om Hypoparathyreoidisme

Hvis calcium i dit blod fortsat lav på trods af behandling, kan din læge tilføje en recept vanddrivende medicin – specielt et thiazid diuretika som hydrochlorthiazid eller metolazon. Mens nogle andre typer af diuretika (loop diuretika) sænke calcium i din blodbanen, kan de thiazider øger blod-calcium.

De fleste mennesker, der er i behandling for hypoparathyroidisme kan beholde deres symptomer under kontrol, hvis de fortsætter med at modtage behandling. Tidlig diagnose og behandling kan hjælpe med at forhindre komplikationer af hypoparathyroidisme, hvoraf nogle er permanente.

Der er ingen specifikke handlinger, du kan tage for at forhindre Hypoparathyreoidisme. Men hvis du er planlagt til at have skjoldbruskkirtlen eller hals kirurgi, så tal med din kirurg for sikkerhed for, at der vil blive taget skridt til at undgå skader på dine biskjoldbruskkirtlerne under proceduren.

Hvis du har haft kirurgi involverer din skjoldbruskkirtel eller hals, være opmærksom på tegn og symptomer, der kunne tyde hypoparathyroidisme, såsom en prikkende eller brændende fornemmelse i dine fingre, tæer eller læber eller muskeltrækninger eller kramper. Når de opstår, kan din læge anbefale hurtig behandling med calcium og D-vitamin for at minimere virkningerne af sygdommen.

Symptomer og behandling for

1

 1

)