hypercalcæmi sygdom

Hypercalcæmi er en tilstand, hvor calcium i blodet er over det normale. For meget calcium i blodet kan svække dine knogler, skabe nyresten, og forstyrre den måde dit hjerte og hjerne fungerer.

Hypercalcæmi oftest skyldes overaktive biskjoldbruskkirtlerne. Disse fire små kirtler er hver på størrelse med et riskorn og er placeret på eller i nærheden skjoldbruskkirtlen. Andre årsager til hypercalcæmi omfatter kræft, visse andre medicinske lidelser, nogle medikamenter, og overdreven brug af calcium og D-vitamintilskud.

Symptomer

Tegn og symptomer på hypercalcæmi kan være i området fra ikke-eksisterende til alvorlige. Behandlingen afhænger af den underliggende årsag.

Nyrer. Overskydende calcium i dit blod betyder, at dine nyrer er nødt til at arbejde hårdere for at filtrere det ud. Dette kan medføre overdreven tørst og hyppig vandladning .; Fordøjelsessystemet. Hypercalcæmi kan give maveproblemer, kvalme, opkastning og forstoppelse .; Knogler og muskler. I de fleste tilfælde blev den overskydende calcium i dit blod udvaskes fra dine knogler, hvilket svækker dem. Dette kan forårsage knoglesmerter. Nogle mennesker, der har hypercalcæmi også opleve muskelsvaghed .; Hjerne. Hypercalcæmi kan forstyrre den måde, din hjerne fungerer, hvilket resulterer i forvirring, sløvhed og træthed.

Biskjoldbruskkirtlerne, som ligger bag skjoldbruskkirtlen, fremstille parathyroidhormon, som spiller en rolle i reguleringen af ​​kroppens niveauer af mineralerne calcium og fosfor.

Du kan ikke opleve nogen tegn eller symptomer, hvis din hypercalcæmi er mild. Mere-alvorlige tilfælde producere symptomer relateret til de dele af din krop, der er berørt af de høje calcium i blodet. eksempler indbefatter

Kontakt din læge, hvis du udvikler tegn og symptomer, der kan indikere hypercalcæmi – såsom at være ekstremt tørstig, tisser ofte og have mavesmerter.

Dine knogler til at frigive calcium i dit blod; Din fordøjelseskanalen at absorbere mere calcium; Dine nyrer til at udskille mindre calcium og aktivere mere D-vitamin, der spiller en afgørende rolle i optagelsen af ​​calcium

Ud over at bygge stærke knogler, calcium er afgørende for overførslen af ​​nervesignaler og andre funktioner. Hvis der ikke er nok calcium i dit blod, din biskjoldbruskkirtlerne udskille et hormon, der udløser

Overaktiv biskjoldbruskkirtlerne. Den mest almindelige årsag til hypercalcæmi, overaktive biskjoldbruskkirtlerne (hyperparathyroidisme) kan stamme fra en lille noncancerous tumor på et eller flere af de fire biskjoldbruskkirtlerne .; Kræft. Lungekræft og brystkræft, samt nogle kræft i blodet, kan øge din risiko for hypercalcæmi. Spredning af kræft (metastaser) til dine knogler øger også din risiko for hypercalcæmi .; Andre sygdomme. Visse sygdomme, såsom tuberkulose og sarcoidose, kan hæve blodets indhold af D-vitamin, som stimulerer din fordøjelseskanalen at absorbere mere calcium .; Immobilitet. Mennesker med kræft eller andre sygdomme, der forårsager dem til at tilbringe en stor del af tiden sidder eller ligger ned kan udvikle hypercalcæmi. Over tid, knogler, der ikke bærer vægten frigivelse calcium i blodet .; Medicin. Visse lægemidler – såsom lithium, som anvendes til behandling af bipolar lidelse – kan forøge frigivelsen af ​​parathyroidhormon .; Kosttilskud. Tager store mængder af calcium eller D-vitamintilskud med tiden kan øge calcium i blodet over normal .; Arvelige faktorer. En sjælden genetisk sygdom kaldet familiær hypocalciuric hypercalcæmi forårsager en forøgelse af calcium i blodet på grund af defekte calcium-receptorer i kroppen .; Dehydrering. En almindelig årsag til mild eller forbigående hypercalcæmi er dehydrering, fordi når der er mindre væske i blodet, calcium koncentrationen stiger.

Årsager

Denne fine balance mellem for meget og for lidt calcium i blodet kan sprænges ved en række forskellige faktorer. Hypercalcæmi kan skyldes

Kvinder i 50’erne er befolkningen med størst risiko for overaktive biskjoldbruskkirtlerne.

Hypercalcæmi komplikationer kan indbefatte

Du vil sandsynligvis starte med at se din praktiserende læge eller en praktiserende læge. Men vil du sandsynligvis derefter blive henvist til en læge, der har specialiseret sig i behandling af hormonelle forstyrrelser (endokrinolog).

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og at vide, hvad de kan forvente fra din læge.

Risikofaktorer

Før din udnævnelse, udarbejde en liste, der beskriver

Osteoporose. Hvis dine knogler fortsætte med at frigive calcium i dit blod, kan du udvikle knoglen-udtynding sygdommen osteoporose, som kan føre til knoglebrud, rygsøjlen krumning og tab af højde .; Nyresten. Hvis din urin indeholder for meget calcium, kan krystaller dannes i nyrerne. Over tid kan krystallerne kombineres til dannelse nyresten. Passing en sten kan være yderst smertefuldt .; Nyresvigt. Svær hypercalcæmi kan skade dine nyrer, hvilket begrænser deres evne til at rense blodet og fjerne væske .; Nervesystemet problemer. Svær hypercalcæmi kan føre til forvirring, demens og koma, som kan være fatal .; Unormal hjerterytme (arytmi). Hypercalcæmi kan påvirke de elektriske impulser, der regulerer din hjerterytme, der forårsager dit hjerte til at slå uregelmæssigt.

Komplikationer

Nedskrivning dine spørgsmål før tid kan hjælpe dig med at få mest ud af din tid med din læge. For hypercalcæmi, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Dine symptomer, herunder dem, der kan synes relateret; Key personlige oplysninger, herunder eventuelle vigtige påvirkninger eller nyere liv ændringer; Alle medicin og kosttilskud du tager regelmæssigt

Hvad de kan forvente fra din læge

Hvad er den mest sandsynlige årsag til mine symptomer ?; Hvilke former for test skal jeg bruge? Er disse tests kræver nogen særlig forberedelse ?; Hvilke behandlinger er tilgængelige, og som gør du anbefale ?; Hvilke typer af bivirkninger kan jeg forvente af behandlingen ?; Er der alternativer til den primære tilgang, som du antyder ?; Jeg har andre sundhedsmæssige forhold. Hvordan kan jeg bedst håndtere dem sammen?

Forberedelse til din udnævnelse

Spørgsmål til din læge vil sandsynligvis spørge omfatte

Fordi hypercalcæmi kan medføre få, om nogen, tegn eller symptomer, du måske ikke ved, du har lidelsen, indtil rutinemæssige blodprøver viser et højt niveau af calcium i blodet. Blodprøver kan også afsløre, om din parathyreoideahormon er højt, hvilket indikerer, at du har hyperparathyroidisme.

Hvornår har du begynde at have symptomer ?; Er der noget synes at forbedre dine symptomer ?; Hvad, hvis noget, synes at forværre dine symptomer ?; Har du haft nyresten, knoglebrud eller osteoporose ?; Har du knoglesmerter ?; Har du uforklarligt vægttab ?; Har familiemedlemmer havde hypercalcæmi eller nyresten?

At afgøre, om din hypercalcæmi er forårsaget af en underliggende problem, såsom kræft eller sarkoidose, kan din læge anbefale billeddannende undersøgelser af dine knogler eller lunger.

Calcimimetics. Denne type lægemiddel efterligner calcium i blodet, så den kan hjælpe med at kontrollere overaktiv biskjoldbruskkirtlerne .; Bisphosphonater. Intravenøse osteoporose medicin kan hjælpe med at genopbygge knogle svækket af hypercalcæmi. Risici forbundet med denne behandling omfatter Kæbeosteonekrose og visse typer lår frakturer .; Prednison. Hvis din hypercalcæmi er forårsaget af høje niveauer af D-vitamin, kan kortvarig brug af steroid piller såsom prednison være nyttigt .; IV væsker og diuretika. Ekstremt høje niveauer af calcium kan være en medicinsk nødsituation. Indlæggelse til behandling med IV væsker og diuretika til omgående sænke calcium-niveau kan være nødvendig for at forebygge problemer med hjerterytmen eller skader på nervesystemet.

Hvis din hypercalcæmi er mild, kan du og din læge vælge at se og vente, overvågning dine knogler og nyrer over tid for at være sikker på at de forbliver sunde.

I nogle tilfælde kan din læge anbefale

Drik masser af væske, især vand. Drikke væsker kan hjælpe med at holde dig fra dehydrering og hjælpe med at forhindre nyresten fra formning .; Dyrke motion. Når dine calcium niveauer vende tilbage til normal, og hvis du er ellers sundt, er det vigtigt at forblive aktive for at hjælpe med at opretholde knogletæthed. Prøv at kombinere styrketræning med vægtbærende øvelser .; Der må ikke ryges. Rygning har vist sig at øge knogletab samt dramatisk øge din risiko for en række alvorlige sundhedsproblemer. Tal med din læge om de bedste måder at holde op.

Test og diagnose

Problemer i forbindelse med overaktiv biskjoldbruskkirtlerne ofte kan kureres ved kirurgi for at fjerne den defekte væv. I mange tilfælde er kun en af ​​en persons fire biskjoldbruskkirtlerne påvirket. En særlig scanning test bruger en indsprøjtning af en lille dosis af radioaktivt materiale til at finde den kirtel eller kirtler, der ikke fungerer ordentligt.

Hvis du udvikler hypercalcæmi, kan det være muligt at forebygge knogle og nyreskader ved at gøre følgende

Behandlinger og medicin

1

Livsstil og hjem retsmidler

Lær mere om Hypercalcæmi

)

Mere om Hypercalcæmi