hydroxyurea

Behandling af patienter med hydroxyurea kan kompliceres af alvorlige, nogle gange livstruende, bivirkninger. Hydroxyurea er mutagent og klastogent, og forårsager cellulær transformation til en tumorigen fænotype hvilket indebærer en kræftrisiko for mennesker. Hos patienter, der modtager langvarig hydroxyurinstof for myeloproliferative lidelser, såsom Polycytæmia Vera og thrombocythemi, er der rapporteret sekundære leukæmier. Det vides ikke om denne leukæmogent effekt er sekundær til hydroxyurea eller er tilknyttet patienternes tilgrundliggende sygdom.

Bruger For hydroxyurea

Terapeutisk Klasse: antineoplastisk stof

Farmakologisk Klasse: Antimetabolit

Hydroxyurea anvendes også hos voksne patienter med seglcelleanæmi at forhindre smertefuld episoder og mindske behovet for blodtransfusioner. Det virker ved at gøre de røde blodlegemer mere fleksibel.

Hydroxyurea vil forstyrre væksten af ​​kræftceller, som i sidste ende ødelagt. Da væksten af ​​normale celler i kroppen også kan blive påvirket, vil andre uønskede effekter også forekomme. Nogle af disse bivirkninger kan være alvorlige og skal indberettes til din læge.

Før du begynder behandling med hydroxyurea, skal du og din læge taler om den gode hydroxyurea vil gøre det så godt som risikoen for at bruge det.

hydroxyurea er kun tilgængelig med lægens recept.

Med beslutningen om at bruge et lægemiddel, skal risikoen for at tage medicinen skal afvejes mod det gode, det vil gøre. Dette er en beslutning, du og din læge vil gøre. For hydroxyurinstof, bør overvejes følgende

Før ibrugtagning hydroxyurea

Fortæl din læge, hvis du nogensinde har haft en usædvanlig eller allergisk reaktion på hydroxyurea eller anden medicin. Også fortælle din sundhedsplejerske, hvis du har andre typer af allergi, såsom til fødevarer, farvestoffer, konserveringsmidler, eller dyr. For ikke-receptpligtige produkter, læse etiketten eller pakningen ingredienser omhyggeligt.

Relevante undersøgelser er ikke udført på forholdet af alder over for virkningerne af hydroxyurea i den pædiatriske population. Sikkerhed og virkning er ikke klarlagt.

Passende undersøgelser udført til dato har ikke påvist geriatriske-specifikke problemer, som ville begrænse nytten af ​​hydroxyurea hos ældre. Men ældre patienter er mere tilbøjelige til at have aldersrelaterede nyreproblemer, hvilket kan kræve forsigtighed og en justering af dosis for patienter, der fik hydroxyurea.

Der foreligger ikke tilstrækkelige undersøgelser hos kvinder til bestemmelse af spædbarn risiko, når du bruger denne medicin under amning. Afvejes de potentielle fordele mod de potentielle risici, før du tager denne medicin, mens du ammer.

Selv om visse lægemidler ikke bør anvendes sammen overhovedet, i andre tilfælde to forskellige lægemidler kan anvendes sammen, selv om kan forekomme en interaktion. I disse tilfælde kan din læge ønsker at ændre dosis, eller andre forholdsregler kan være nødvendige. Når du tager hydroxyurea, er det især vigtigt, at sundhedspersonalet vide, hvis du tager et af nedenstående lægemidler. Følgende interaktioner er blevet udvalgt på grundlag af deres potentielle betydning og ikke nødvendigvis er altomfattende.

Brug hydroxyurea med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales ikke. Din læge kan beslutte ikke at behandle dig med denne medicin eller ændre nogle af de andre lægemidler, du tager.

Brug hydroxyurea med nogen af ​​følgende lægemidler anbefales normalt ikke, men kan være påkrævet i nogle tilfælde. Hvis begge lægemidler er ordineret sammen, kan din læge ændre dosis eller hvor ofte du bruger den ene eller begge lægemidler.

Visse lægemidler bør ikke anvendes på eller omkring tidspunktet for at spise mad eller spise visse typer fødevarer siden kan forekomme interaktioner. Brug af alkohol eller tobak med visse lægemidler kan også forårsage interaktioner at forekomme. Tal med din læge brug af din medicin med mad, alkohol eller tobak.

Tilstedeværelsen af ​​andre medicinske problemer kan påvirke brugen af ​​hydroxyurea. Sørg for at du fortælle din læge, hvis du har andre medicinske problemer, især

Tag hydroxyurinstof nøjagtigt som anvist af din læge. Brug ikke mere af det, ikke bruger det oftere, og ikke bruge det i længere tid end din læge bestilt.

hydroxyurea kommer med en patientinformation insert. Læs og følg instruktionerne i indsatsen omhyggeligt. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Hydroxyurea skal håndteres med omhu og folk, der ikke tager hydroxyurea bør være omhyggelig med at undgå at røre den. At mindske risikoen for at røre medicinen

Dosen af ​​hydroxyurinstof vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af hydroxyurea. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af hydroxyurea, tage det så snart som muligt. Men hvis det næsten er tid til din næste dosis, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Korrekt brug af hydroxyurea

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.

Det er meget vigtigt, at din læge kontrollere dine fremskridt med regelmæssige besøg for at sikre, at hydroxyurea fungerer korrekt. Blodprøver kan være behov for at kontrollere for uønskede virkninger.

Sørg din læge ved, hvis du er gravid, før du bruger hydroxyurea. Brug hydroxyurea mens du er gravid, kan skade dit ufødte barn. Hvis du tror, ​​du er blevet gravid, mens du bruger medicinen, så fortæl din læge med det samme.

Mens du er i behandling med hydroxyurea, og efter du stoppe med at bruge det, ikke har nogen immuniseringer (vacciner) uden lægens godkendelse. Hydroxyurea kan sænke kroppens modstand, og der er en chance for du kan få infektionen vaccinen er beregnet til at forebygge. Desuden bør andre personer, der bor i din husstand ikke få levende vacciner (f.eks nasal influenza vaccine, mæslinger, fåresyge eller røde hunde), da der er en chance for de kunne passere infektionen videre til dig. Undgå også personer, der har haft en levende vaccine. Må ikke komme tæt på dem og ikke bo i det samme rum med dem for meget længe. Hvis du ikke kan tage disse forholdsregler, bør du overveje iført en beskyttende ansigtsmaske, der dækker næse og mund.

Hydroxyurea kan midlertidigt sænke antallet af hvide blodlegemer i blodet, hvilket øger chancen for at få en infektion. Det kan også sænke antallet af blodplader, som er nødvendige for korrekt blodstørkning. Hvis dette sker, er der visse forholdsregler, du kan tage, især når dit blod er lavt, for at mindske risikoen for infektion eller blødning

Ved hjælp af hydroxyurea i lang tid kan øge din risiko for at udvikle kræft i blodet (leukæmi). Tal med din læge, hvis du har bekymringer om denne risiko.

hydroxyurea kan forårsage midlertidigt tab af hår i nogle mennesker. Efter behandlingen er afsluttet, bør normal hårvækst vende tilbage, selvom de nye hår kan være en lidt anden farve eller tekstur.

Du må ikke tage anden medicin, medmindre de er blevet drøftet med din læge. Dette omfatter recept eller nonprescription (over-the-counter [OTC]) lægemidler og naturlægemidler eller vitamintilskud.

Forholdsregler Mens du bruger hydroxyurea

Sammen med sine nødvendige virkning, kan et lægemiddel forårsage nogle uønskede virkninger. Selv om ikke alle disse bivirkninger kan forekomme, hvis de opstår, de kan have behov for lægehjælp.

Spørg din læge omgående, hvis en af ​​følgende bivirkninger

Få akut hjælp omgående, hvis nogen af ​​følgende symptomer på overdosering opstår

Nogle bivirkninger kan forekomme, der normalt ikke har brug for lægehjælp. Disse bivirkninger kan gå væk under behandling, som din krop tilpasser sig medicinen. Desuden kan din læge være i stand til at fortælle dig om måder at forebygge eller reducere nogle af disse bivirkninger. Spørg din sundhedsplejerske, hvis en af ​​følgende bivirkninger fortsætter eller er generende, eller hvis du har spørgsmål om dem

Andre bivirkninger, som ikke er anført, kan også forekomme hos nogle patienter. Hvis du bemærker andre effekter, skal du kontakte din læge.

hydroxyurea Side Effects

hydroxyurea

kun Tilgængelighed Rx Prescription

Graviditet Kategori D Positiv tegn på risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrolleret stof

Godkendelse Historie Kalender Drug historie på FDA

Anæmi, seglcelle-vitamin e, Hydrea, glutamin, Droxia, GlutaSolve

Kronisk myeloid leukæmi Gleevec, cyclophosphamid, imatinib, Cytoxan, Hydrea, Sprycel, cytarabin, Tasigna

Solide tumorer Avastin, methotrexat, bevacizumab, Hydrea, Trexall, idarubicin, Droxia