Hidradenitis: hvad er det?

Hidradenitis er en kronisk tilstand karakteriseret ved smertefulde klumper under huden. Disse ært til marmor mellemstore klumper ofte vokser på steder, hvor huden gnider sammen, såsom i armhulerne, lysken eller mellem balderne. Betingelsen er også kendt som acne inversa, men det er mere smertefuldt og forstyrrende for hverdagen end almindelig akne. Klumper forårsaget af Hidradenitis brud fra tid til anden, efterlader sår, der dræner ildelugtende pus og forårsage skæmmende ar.

Hidradenitis er mere almindelig hos kvinder. Det er også mere sandsynligt, hvis du ryger, har visse sygdomme i tarmen eller har metabolisk syndrom – en klynge af forhold, der optræder sammen, herunder forhøjet blodtryk, højt blodsukker, overskydende kropsfedt omkring taljen og unormale kolesteroltal.

Hidradenitis viser typisk op for første gang i de sene ungdomsår og forværres over tid, men det tager i gennemsnit syv år, før det er korrekt diagnosticeret og behandlet. Men behandling Hidradenitis tidligt kan hjælpe med at administrere symptomerne og forebygge nye sår i at udvikle.

Med

besøge din læge